Het hele jaar door Kunst in het Tuinterras van De Zwaan

Het hele jaar door Kunst in het Tuinterras van Grand Café

De Zwaan

Het Tuinterras van Grand Café De Zwaan ligt achter het restaurant pal aan de Dommel. In deze prachtig aangelegde tuin is er gedurende het hele jaar een expositie. Twee tot drie maal per jaar worden de beelden gewisseld en worden gast-exposanten uitgenodigd.

 

Beeldhouwcollectief ATTITUDE

​​Jeanne en Margot hebben elkaar ontmoet in een werkatelier voor beeldende kunstenaars.

Zij zijn beiden al vele jaren bezig met het creëren van 3D kunst in diverse materialen zoals brons, kunsthars, steen ect.

Als beeldhouwcollectief ATTITUDE zijn zij curator van de beeldentuin Grand Café De Zwaan. Voor het zevende seizoen zorgen Margot en Jeanne voor een levendige en speels  ingerichte tuin.

In deze prachtige aangelegde tuin staan hun beelden het hele jaar door.

Twee tot drie maal per jaar worden de beelden gewisseld en worden gast-exposanten uitgenodigd.


Zomer 1ste periode  17-03-2019 tot 03-07-2019

Deze expositie is ingericht met beelden van Margot en Jeanne.

De twee gastexposanten in deze eerste periode zijn Jacques Swinkels en Mariek Hemelaar van Wijck.

 

Gastexposant Mariek In haar stenen beelden laat ze zich door de steen leiden naar het uiteindelijke resultaat. Vaak is de natuur haar uitgangspunt, want “er is geen mooiere kunst, dan de natuur”.

Ze abstraheert haar figuren en zoekt naar beweging in haar beelden, soms zit de steen vol verrassingen en is het een uitdaging voor mij “om te luisteren naar de steen”. Mariek is actief bij de Vresselse Beeldhouwers in Breugel

 

Gastexposant Jacques heeft als achtergrond bouwkunde met als specialisatie het ontwerpen van en berekenen van beton- en staalconstructies en werkte in het beroep als constructeur-bouwkundige consultant.

Al vroeg was er de interesse voor kunst en alles at ermee te maken had. Ik beoefende het eerst als hobby later bij het centrum voor de kunsten in Breda.

Vervolgens van 2009 tot 2015 een opleiding beeldhouwen aan het IKO in Hoogstraten (B). Deze opleiding heb ik bekroond afgerond.

De werken die ik maak zijn uiterst divers, zowel wat thema als wat materiaal betreft. Graag werk ik in hout vanwege de warme uitstraling, maar ook klei en beton zijn boeiende materialen. De werken zijn voor mij geslaagd als er een evenwicht is tussen idee en technische uitwerking, en helemaal als er nog wat te raden of te bedenken valt voor de beschouwer.

Reageren kan en mag altijd via de website van de beeldend kunstenaar.

 

www.margot-beelden.com

www.jeannetax.nl

www.mariek.kunstinzicht.nl

 

Gastexposanten zomer 2de periode 07-07-2019 tot 06-11-2019

 

Peter Vial                      www.petervial.nl  

Martine Zevenhek        www.martinezevenhek.nl