RESERVEREN: 040 20 68 326
Robby Video

Uitzending SBS 6 met Robby Verhagen

Hoge temperaturen en hoosbuien: ideale omstandigheden voor een ware muggenplaag.

Op verscheidene plaatsen in Nederland is het zo erg dat ouders hun kinderen niet buiten laten spelen en in de winkels de anti-muggenmiddeltjes niet aan te slepen zijn. Zo ook in het Brabantse Borkel en Schaft waar inwoners lek geprikt worden en amper nog naar buiten gaan.

Toch zijn er een aantal maatregelen die je kunt treffen om een muggenplaat tegen te gaan, zegt muggenexpert Bart Knols: je moet beginnen met de bron aan te pakken en pas daarna naar de smeerseltjes grijpen. In al het water dat stil staat, zoals regenwater in een kruiwagen, of water in emmer, kunnen larven groeien, dus het is zaak om al dat water weg te halen. En met horren en klamboes houd je de mug buiten.

Klik hier om het artikel te lezen.